טיפולי שיניים מורכבים מלא מעט טיפולים שונים, חלקם טיפולים פולשניים יותר חלקם פחות אך מבין כל אותם טיפולים, ועל פי מחקרים שונים עולה כי מספר לא מבוטל של מטופלים זקוקים להחלפת שיניים בשתל. הליך זה נחשב לדי פולשני שכן ההוא כולל הוצאת שן לא בריאה ובחלק מהמקרים גם השתלה של עצם, דבר המוביל גם לזמן החלמה ארוך יותר ולהוצאה כספית לא קטנה. אך בשנים האחרונות נראה כי שתלי הבייקון הפופולריים הפכו למענה מעולה עבור מטופלים הסובלים ממחסור בעצם השן, אורכם וטכניקת הסגירה שלהם מובילה לא מעט מטופלים אל שן חדשה ללא כאבים. אבל מה הוא ההבדל בין שתלי בייקון לעומת שתלים אחרים?

מה הם שתלים קצרים?
רפואת השיניים נהנית מעל לשלושים שנים מהמצאתם של השתלים הקצרים, אלו נבנו בצורה שונה מהשתלים הרגילים המזכירים לרוב צורה גלילית. שתלים אלו קצרים משמעותית מהשתלים הרגילים, כאשר שתל רגיל בממוצע מתארך עד 10 מ"מ ואילו אורכם של תשלים קצרים יכול להגיע עד ל7 מ"מ. מלבד זאת השימוש בשתלים קצרים אינו מצריך עצם שן ובכך "חוסך" למטופל לא מעט זמן החלמה וכאבים, כאשר השתלים הקצרים מתחברים על ידי הקשה או הלחמה קרה אל אזור הלסת ובניגוד לשתלים רגילים הם אינם צריכים הברגה, עצם נוספת וכו.
פתרונות נוספים
מלבד השתלים הקצרים קיימים עוד מספר שתלים שיכולים לעזור למקרים בהם קיים מחסור בעצם השן
הראשון מבין השתלים הללו הם שתלים זיגמוטיים, הנחשבים לארוכים במיוחד ומתקבעים באזור הלסת או בעצמות הלחי. הרכבה של שתלים אלו יכולה להתבצע ביום אחד, עם זאת הסיבוכים הכרוכים בשימוש שתלים אלו נע בין פגיעה באחת העצמות הלחיים ולרבות בארובת העין ועד לפגיעה עצבית בלסת העליונה או התחתונה. לצד שתלים אלו קיימים גם שתלי הייפריד פלאט, המאפשרים יציבות גובה ובדומה לשתלים זיגמוטיים גם לשימוש מידי. שתלים אלו מעוגנים אל עצמות הגולגולת ובעצם "עוקפים" את המחסור בעצם השן. שתלים אלו מתאימים ללסת העליונה והתחתונה ומאפשרים שימוש מידי של המטופל ללא זמן המתנה.