גוף האדם מורכב ממערכות שונות, החל ממערכת העיכול ועד למערכות העצבים כאשר לכל אחת מהמערכות הללו ישנם מספר תפקידים חשובים וקריטיים במיוחד לפעילות יומיומית חיונית של הגוף. אך כאשר אחת מאותן מערכות קורסת או נפגעת בצורה חמורה, יתעורר הצורך במתן עזרה אל אותן מערכות כמו כדורים, וויטמינים ובמקרים של מחלות ריאה ייתכן גם שימוש במחולל חמצן. בישראל ישנם לא מעט אזרחים הסובלים ממחלות שונות המתקשרות אל דרכי הנשימה, חלקן מחלות ריאה כמו COPD הדורשות אספקת חמצן כמעט קבועה ובשל כך לא מעט מסובלים ממחלות אלו נעזרים גם במחוללי חמצן.

סוגים של מחוללי חמצן
לפני שצוללים אל סוגי המחלות הדורשות מחוללי חמצן, חשוב להכיר אילו סוגים של מחוללי חמצן זמינים כיום לחולים הסובלים ממחלות בדרכי הנשימה. החלוקה הראשונית עוברת בין מחולל חמצן נייח לבין מחולל חמצן נייד, כאשר מחולל חמצן נייד יהיה עבור מרבית החולים פתרון עולה אשר יוכל לשמור על יכולת ניוד קלה ואפשרית לא רק ברחבי הבית. מחולל חמצן נייד יעשה שימוש דרך תיק נשיאה שישקלו לרבות עד שני קילוגרמים, הוא יפעל על גבי סוללות ומשך השימוש בו ינוע בין שלוש עד ארבע שעות ולעיתים אף יותר מכך. עם זאת כשאר מדובר במחוללי חמצן נייחים, מדובר במחוללים שבמרבית המקרים יהיו מתאימים לשימוש בייתי ובאותה הנשימה יעניקו גם הספק חמצן גבוהה הרבה יותר ובשקט. ניתן למצוא אותם גם באתר https://goodlife.co.il/
עבור מי מתאים מחולל חמצן?
כאמור מחלות הגורמות לקשיים במערכת הנשימה אינן מסתכמות בתסמיני של COPD הגורם לאספקת חמצן נמוכה, אלא נע בין פיברוזיס ריאתי, לחץ דם ריאתי ובחלק מהמקרים גם עבור אלו הסובלים מדום נשימה. כמו כן קיימים מספרים תנאים אשר יהפכו את החולים לזכאים לעשות שימוש במחולל חמצן, כאשר הראשון שבהם הוא במידה ומדובר במחלת ריאות כרונית ונעזר בטיפול תרופתי אך בכל זאת איננו מצליח לשמור על לחץ תקין של חמצן בעורק הראשי. קריטריון נוסף הוא במידה וקיימת אבחנה של אי ספיקת לב קשה, הנשענת על גבי המלצה של רופא מומחה או במקרים של מחלות סרטן עם גרורות בריאה.